Lisbeth G1Mit første kendskab til kor72 blev gennem et opkald til Landssekretariatet for Dansk Amatørmusik i Aarhus i 1984, hvor Musse Mathiasen fortalte mig, hvilke kor der var i Aarhus med et klassisk repertoire. Gennem Aarhus Studiekor og senere Jysk Akademisk Kor fandt jeg min vej ind til Kor72. Senere fik jeg gennem Kor72-landskoret Dania Sonans mange kontakter og venskaber og kendskab til korstævner, særligt til sommerstævnet i Tønder. Gennem mange år tog jeg afsted med mine 4 børn og det blev hele familiens førsteprioritet hver sommer. Dybt vanedannende og helt særligt at synge flere generationer sammen en hel uge.

Det var en ære at blive tilbudt en plads i Kor72-bestyrelsen i 2004 og finde ind i organisations- og foreningsarbejdet, som altid har interesseret mig. Fællesskabet er et vigtigt omdrejningspunkt i min optik, og der er korsangen et af de bedste steder at være. I 2009 blev jeg tilbudt pladsen som organisationens første kvindelige formand, og det var med stor ydmyghed, glæde og virkelyst, jeg takkede ja til det.

Min vision har fra starten været, at Kor72 selvfølgelig skal forny sig, men konstant i tæt parløb med traditioner, som er med til at bære og borge for soliditeten og kvaliteten i korlivet. Lyden af de skuldre vi står er stærk i Kor72. Dannet i 1972 af en gruppe ildsjæle, der gerne ville give danske amatørkorsangere høj kvalitet på korstævner for at udbrede kendskabet til et stort og forskelligartet korrepertoire og altid i hænderne på de ypperste dirigenter, hovedsageligt fra Danmark og Norden, men naturligvis også fra andre lande.

At være med til at fremme samarbejde med andre organisationer og institutioner, både amatører og professionelle, har været et stort ønske for mig. Endvidere at være med til at synliggøre vigtigheden af amatørmusikken på landsplan. Det er inspirerende at dyrke a cappella-klangen på et korstævne. Det er frugtbart at samarbejde både med Landsdelsorkestrene, med de store navne på den rytmiske scene og med det lille band eller ensemble, der tilsætter ekstra krydderier på et korstævne.

Jeg har med stor glæde og interesse i min tid som formand, været med til at få komponeret både små og store værker, og sidst udgivet en ny Kor72 korbog.

Netværksarbejdet til de andre nationale og nordiske organisationer  er en stor del af bestyrelsesarbejdet og er yderst vigtigt og interessant. Således har jeg siden 2010 været bestyrelsesmedlem i bestyrelsen i NKF ( Nordisk Korforum) Vi har meget at inspirere hinanden med på tværs af Danmark og hele Norden.

Jeg er uddannet fra det Jyske Musikkonservatorium som Almen Musiklærer (AM) og endvidere Præliminær Organist (PO) Det vil nok ikke undre, at min store passion er at dirigere kor, og jeg arbejder endvidere som organist.

Amatørmusikken er så utrolig vigtig for vores samfund. Vi kan mødes på tværs af alle generationer, faggrupper, kulturer – ja hvad som helst. Det kitter vores land sammen - også langt ud over landegrænsen.

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Anders1Jeg har været aktiv korsanger 1972, hvor jeg startede i Kolding Gymnasies kor, så årstallet 72 og kor hænger for mig sammen. Jeg har siden sunget i kor i København, Kolding, Esbjerg og synger nu i Odense Kammerkor. Gennem årene har jeg både sunget i  både rytmiske og klassiske kor. Min favorit er klassisk kammerkor.

Jeg har siden 2018 boet i Nyborg.

Jeg stiftede i slutningen af  1970'erne bekendtskab med KOR72 og har deltaget i stævner, Nordklang, sommerstævner osv. siden. Så da jeg blev opfordret til at træde ind i bestyrelsen i 2002, gjorde jeg det med stor glæde. Jeg har siden 2004 været næstformand i Kor72 og nyder arbejdet med at arrangere korstævner og andre aktiviteter for amatørkorsangere. Jeg er bestyrelsesmedlem i den nye fælles organisation for amatørmusikere Amatørmusik Danmark hvor vi arbejder for at styrke amatørmusikken, og vi spænder vidt fra klassiske kor, over børnekor, arbejder kor, symfoniorkestre, harmoniorkestre  rytmiske amatører, musik og ungdom til de mange garder.

Frem til februar 2022 var jeg lektor på Pædagoguddannelsen i Esbjerg.

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

AliceGsmallI min familie har vi altid sunget meget, også flerstemmigt, men jeg begyndte først rigtigt at synge i kor i gymnasiet. Det var et tilfælde, at jeg opdagede, at man kunne synge i kor sådan flere dage i træk. Det var mit første korstævne og mit første møde med Kor 72. Det var på Båring Højskole, hvor stævnekoret ”Dania Sonans” havde korstævne to gange om året. Det var en åbenbaring at synge store og små værker med de dygtigste dirigenter og de dejligste mennesker, og det blev min skæbne.  Jeg blev uddannet Musikleder på Det Fynske Musikkonservatorium og siden blev jeg docent i korledelse. Jeg har undervist i korledelse på konservatorierne i Kbh, Århus og Esbjerg, og underviser stadig på Syddansk Musikkonservatorium. Jeg er dirigent for Det Fynske Kammerkor og Sønderjyllands Symfoniorkesters Filharmoniske Kor og arbejder desuden freelance. 

Jeg kom i bestyrelsen for Kor 72 for mange år siden.  Muligheden for at være med til at påvirke korlivet i Danmark ligger mig (stadig) på sinde.  Kor 72 giver mig mulighed for at være en del af et frugtbart og inspirerende miljø, og derfor er jeg medlem af bestyrelsen. 

Birgitte1Musik har været en stor del af mit liv siden barndommen både instrumentalt og vokalt, og jeg har sunget i kor siden 3. klasse. Jeg har linjefag i musik fra Aalborg Seminarium.

Siden jeg kom til Aalborg i 1974, har jeg sunget i Filharmonisk Kor, hvor jeg stadig er medlem. Jeg har desuden sunget i forskellige kirkekor og synger nu på 22ende år i Kammerkoret AlDente.

Da min søn blev gammel nok, tog jeg ham med til Tønder på stævne to år i træk. Han kunne lide samværet med de andre børn, men korsang – nej tak. I stedet fik jeg overtalt min mand, som også har været korsanger siden ungdommen, og vi har siden deltaget mange gange med stor fornøjelse både der og på mange andre kor72 stævner. Så da Gertie Sjøen opfordrede mig til at stille op til bestyrelsen i 2007 som nordjysk medlem var det ikke svært at sige ja tak.

Ingrid1Midt i forrige århundrede i mit barndomshjem i Valby var radioen ofte tændt til ’Morgenandagten fra Domkirken i København’. Jeg funderede tit over, hvad pauserne mellem salmeversene var til for? Mit bedste bud blev, at de måtte være til at synke spyttet i!

Siden har jeg lært et og andet om pauserne i musik og sang. Jeg har blandt anden musikudfoldelse sunget i kor, så længe jeg kan huske. De sidste mange år i Roskilde Studiekor, som jeg også er formand for. Koret har to gange været stamkor i Kor72 stævner i Roskilde; en herlig udfordring for et ambitiøst amatørkor, der ranker sig gevaldigt i den rolle - og i samarbejdet med professionelle musikere og dirigenter.

Under forberedelserne til det ene stævne opfordrede Lisbeth mig til at stille op til bestyrelsen ’bare som suppleant’. Ja tak var svaret. For i 22 år af mit arbejdsliv har jeg som musikskoleleder arbejdet for at udbrede amatørmusikkens uendeligt mange facetter og glæder. Helt i tråd med Kor72’s mission.

Jens Johansen webbTeksten er på vej

 

 

 

 

 

Karsten Dam 2Jeg har sunget i kor helt siden folkeskolen og gymnasiet. I mine 36 år som matematiklærer på Allerød Gymnasium, har jeg mange gange deltaget i korarrangementer – både blandt skolens elever i koret og nogle gange sammen med andre gymnasiekor i større projekter.

Jeg har sunget i flere kor – senest i Søborg Motetkor (11 år) og de sidste 4 år i Kor Dialis. Samtidig synger jeg i Sorgenfri Kirkes kantori. Har desuden deltaget i mange af Kor72´s korstævner og 6 gange været med i Tønder til sommerstævne. Under mit 2-årige ophold i Grønland 2013-15 fandt jeg et rytmisk kor og prøvede at synge på grønlandsk!

Lige nu er jeg freelance rejseleder hos Riis Rejser og forsømmer ikke en lejlighed til at få gæsterne til at synge morgensang, arrangere sangaften mm.

Teksten er på vej

Rikke1Jeg har sunget i kor hele mit liv; både i børnekor, pigekor, blandede kor og kirkekor. Lige nu synger jeg i kammerkoret Coro Misto i Aalborg. Siden engang i 90’erne har jeg deltaget i flere Kor72-stævner; både éndagesstævner og stævner over flere dage. Særligt stævnet i Askov for ”de skrappe” har givet mig en helt unik korfamilie, som nu består af korsangere fra hele landet.

Da korsang er en så stor og vigtig del af mit liv, var det oplagt for mig at stille op til bestyrelsen i Kor72, hvor jeg startede som suppleant i 2016 og senere blev fuldgyldigt bestyrelsesmedlem.

 

 

Søren1Jeg er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det jyske Musikkonservatorium, hvor jeg i mange år var ansat som docent i korledelse og ensembleledelse. Jeg er nu ansat ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Desuden underviser jeg freelance ved kurser og workshops. Jeg er dirigent for kammerkoret Coro Misto som jeg dannede i 1991 og for Midtjysk Kammerkor som jeg dannede i 2011. Jeg har dirigeret kor og orkestre i mange sammenhænge, såvel professionelle som amatører, indenfor mange forskellige genrer.

Ved siden af dirigentvirksomheden er jeg aktiv som komponist og arrangør; jeg har udgivet flere af mine korværker, hovedsageligt på forlagene Wilhelm Hansen og Egtved.

Min virksomhed som komponist er tæt forbundet med min virksomhed som kordirigent og musikformidler.

Mit ønske som bestyrelsesmedlem i Kor72 er at jeg gerne vil bidrage til korlivets udvikling ved at videregive noget af den erfaring som jeg selv har høstet i mit virke som kordirigent. Det drejer sig f.eks. om hvilke instruktører vi skal bruge fremover og hvilke typer stævner vi skal arrangere. Jeg deltager selv så meget i stævner som tiden tillader og jeg er så heldig at jeg fra tid til anden selv får mulighed for at lede stævner med repertoire som jeg finder spændende.

TineLige som så mange blev jeg for alvor introduceret til hvad Kor72 er og kan i Tønder i 2017, hvor jeg var instruktør for B-gruppen. Jeg havde (selvfølgelig) hørt om organisationen før, men havde kun deltaget i ganske få af Kor72´s stævner. 

Der gik dog ikke mange timer før jeg også mærkede energien, sammenholdet, den enorme sangglæde og entusiasme omkring udbredelsen af kormusikkens mange gaver, samt det store engagement for at gøre vilkårene for vores mange, mange kor og sangere endnu bedre.

Når man, som jeg, har sunget hele mit liv og har brugt langt størstedelen af mit arbejdsliv på at dirigere kor, så krævede det ikke mange overvejelser at sig ja, da jeg blev inviteret ind i det fine selskab i bestyrelsen. Jeg blev meget beæret og glad. 

Jeg er uddannet på Aalborg Universitet med en kandidat i Musikvidenskab med rytmisk kor som speciale.
Til daglig underviser jeg i kor og sang på Klejtrup Musikefterskole, er dirigent og arrangør for Vokalgruppen SONO i Aarhus og underviser i korledelse på mit gamle uddannelsessted Aalborg Universitet. Derudover arbejder jeg freelance som workshopholder og arrangør. Sidst men ikke mindst er jeg sanger og arrangør i Vokalgruppen Vox11.

Som bestyrelsesmedlem håber jeg, at kunne være med til at skabe endnu flere oplevelser for de mange sangere, som er organiseret i Kor72 og være med til at sætte endnu større fokus på det vi allesammen ved skaber så meget livsglæde, nemlig det at være sammen om at synge. 

a7068fb55dTeksten er på vej

 

 

 

Teksten er på vej

jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her