Musik af Bernhard Christensen med tekst af Svend Møller Kristensen
- nyarrangeret af Jakob Høgsbro

Køb noden hos Kor72:
Jazzoratoriets 20 satser er nu trykt i et flot nodehæfte på 52 sider, som sælges eksklusivt til medlemskor i Kor72 ifølge en særlig aftale med rettighedshaverne. Pris kr. 35 pr. stk. + forsendelse.

Noden sælges i korsæt af mindst 15 stk., medmindre man tidligere har købt noden og skal supplere op til flere kormedlemmer. Partitur + noder til musikere medfølger gratis som pdf-fil ved køb.
BESTILLING TIL:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

De 24 timer

Kor72 genoplivede i marts 2019 Bernhard Christensens jazzoratorie De 24 timer med tekst af Svend Møller Kristensen i anledning af Aarhus’ Aarhundredets Festival-tema: mellemkrigstiden.

Både musik og tekst viste sig stadig at være indbydende og sjovt at arbejde med, og Kor72 har siden søgt og fået tilladelse til at nyarrangere hele værket. Jakob Høgsbro har arrangeret hele oratoriet i velklingende og tilgængelige arrangementer for kor og jazztrio. Jakob Høgsbro siger om arrangementerne: “Det er fest og farver at opføre værket. Det er sjove tekster og iørefaldende melodier. Jeg har genarrangeret musikken i overskuelig flerstemmighed, og det lyder af en million akkompagneret af en jazztrio”.

Jazzoratoriet De 24 timer er skrevet i 1932 af Bernhard Christensen med bla. sangene Matematik og Bøf med løg. Det er et værk som udvikler sig over en skoledag, eller nok rettere et skoledøgn. Bernhard Christensen er bl.a. kendt for klassikere som Sangen om LarsenTa og kys det hele fra mig og børnesangen Åh, Abe. Han var organist, komponist og musikpædagog og var med til at inspirere til et nybrud i den danske musikpædagogik i 50’erne og frem. Mange senere komponister og musikpædagoger har været inspireret af Bernhard Christensen, blandt flere kan nævnes Niels Jørgen Steen, Fuzzy og John Høybye. Oratoriet var banebrydende ved at behandle de unges hverdag og dertil anvende rytmisk musik, som på dette tidspunkt stadig var nyt. I forordet bemærkes det, at det vil være en god idé at lytte til amerikanske jazzplader for at finde inspiration.

jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her