MEGA-klassisk i Viborg - i anledning af 500-året for Reformationen

Kor72 markerer 500-året for Reformationen i samarbejde med Orkester MidtVest og sopranen Elsebeth Dreisig.

Programmet

e6fbaa5566På programmet er Mendelssohns meget smukke værker: Hear My Prayer og Salme 42. Luthersalmen Vor Gud Han er så Fast en Borg kommer i et nyt arrangement med en ”nutidig vinkel”. Her vil der også være lejlighed til, at publikum kan synge med.
Koncerten indledes med Ossian-ouverture af 200-års jubilaren Niels W. Gade.
Vi glæder os til dette samarbejde med Orkester MidtVest og Elsebeth Dreisig, en af landets bedste lyriske sopraner.

Stamkor

Stamkor ved koncerten vil være Randers Bykor og Midtjysk Kammerkor.

Instruktøren

01db316395Søren Birch er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har foretaget videregående studier i korledelse i Sverige, og i orkesterdirektion i Tjekkiet. Han er dirigent for kammerkoret Coro Misto og for Midtjysk Kammerkor. Han har i mange år været ansat ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus som docent i kor- og ensembleledelse. Ved siden af en udstrakt freelance-virksomhed er han nu bl.a. ansat som lærer ved Løgumkloster Kirkemusikskole.
Søren har gæstedirigeret i mange sammenhænge og har opført mange af de store værker for kor og orkester, bl.a. Händels Messias, Bachs Johannespassion og Mendelssohns Elias. Han er en efterspurgt instruktør ved stævner og kurser og var i 2011 instruktør på Askovstævnet "for de skrappe" med Shakespeare-musik på programmet.
Ved siden af dirigentvirksomheden er Søren også aktiv som komponist og arrangør. I løbet af de seneste år har han fået udgivet en del af sine korværker på Wilhelm Hansen Musikforlag. Læs mere om Søren på hans hjemmeside www.sorenbirch.dk