Sommerstævne 2023 - Gruppe C - Børnegruppen

Børnegruppen optræder i Kulturhuset. Tønder 2018. Foto: Marie Lindersgaard Hansen

Programmet

Har du lyst til en uge med spændende projekter og nye venskaber, så skal du tage til sommerstævne i Tønder! Vi skal lave en musikforestilling i det gamle teater/Kulturhuset i Tønder! Tag din mor og far og søskende med og måske også dine bedsteforældre - så er der noget for alle.

Til kommende sommerstævne skal vi i Børnegruppen lave en forestilling der hedder: Han kunne klippe – om en dreng fra Odense.

Forestillingen bliver en fortælling om vores store eventyrfortæller H.C. Andersens liv og digtning. Der vil være teaterarbejde - dans - og  i centrum vil der stå en masse gode sange. Vi vil også være kreative med farver, saks og papir

Her er der plads til alle - både til dig, der er vant til at synge eller stå på en scene - og til dig, der er lidt genert og måske ikke har sunget så meget og ikke har lyst til at stå i centrum. Vi vil tilpasse udfordringerne til de forskellige aldersgrupper i børnegruppen, og vigtigst af alt skal I lave en forestilling der rører vores hjerter

Helene1988TønderVi skal grine og hygge os og lave en fantastisk forestilling, der skal opføres i Tønder Bys Kulturhus på den gamle teaterscene i Schweizerhalle.

I skal være sammen med Kirsten Busk og Helene Blum, og til forestillingen fredag inviterer vi nogle musikere til at spille med.

Hvis du er i tvivl om noget med tilmelding - eller bare gerne vil høre mere om vores sommeruge - må du gerne ringe til vores sekretariat (61791972) eller skrive til: sekretariat@kor72.dk

Deltagelse

For at kunne deltage i børnegruppen skal man være fyldt 8 år.

Om instruktørerne:

Kirsten Busk er en rutineret kursusinstruktører og har stor erfaring med børneteater og vi kender hendes smittende engagement fra tidligere forestillinger med børnegruppen på sommerstævner i Tønder. Sammen med sin mand Erik Bjørn Lund har hun skrevet kantater og musicals for både voksne og - især - for børn. Hun er uddannet lærer og har i mange år været en del af den faste lærerstab på Klank Efterskole med fagene filosofi, dansk, drama, sprog samt kor. I dag underviser hun på Børnenes Friskole i Risskov ved Aarhus.

Helene Blum (På billedet ovenfor er det Helene med de hvide kaninører)

Helene har selv været med i børnegruppen i Tønder mange gange, da hun som barn var med sine forældre på sommerstævne i Tønder gennem mange år. Nu er hun tilbage som instruktør i samarbejde med Kirsten og glæder sig til at være en del af børnegruppen igen.

Sangen og musikken har siden Tøndersommerstævnerne spillet en hovedrolle i Helenes liv. Som barn spillede hun både klaver og violin. Danske sange og salmer var en væsentlig del af hendes musikalske hverdag og opvækst, og i 2004 blev hun uddannet fra Det Fynske Musikkonservatoriums folkemusikuddannelse. Det var som den første sanger på den folkemusikalske uddannelse.

Helene Blum by Sigrid Nygaard 2017 1000pxHelene Blum har været med til at give begrebet dansk folkemusik ny betydning. Hendes nutidige og vedkommende fortolkninger af traditionelle sange åbenbarer den danske sangskats tidløse skønhed. Hendes egne sange tager udgangspunkt i denne tradition, men er samtidig personlige og stærke fortællinger. Dette sammenholdt med en klar og udtryksfuld stemme har gjort hende til en anerkendt kunstner, der har erobret et begejstret publikum både i Danmark, Europa, USA, Canada og Japan.

Sideløbende med den udøvende kunstneriske karriere har Helene Blum haft et pædagogisk virke, hvor hun har undervist i de folkesange hun dagligt arbejder med. Hun har lavet workshops for kor og mindre grupper rundt om i verden i samarbejde med sin mand Harald Haugaard. Helene brænder især for at formidle den traditionelle, umiddelbare vokalmusik til børn og unge og har stået bag det Sydfynske kor Svane-engekoret, som bl.a. har været en succesfuld medspiller i Blum og Haugaards efterhånden traditionsrige høstkoncert på Bramstrup gods. En alsidig sanger, der brænder for at formidle sang videre til de næste generationer. Læs mere om Helene på hendes hjemmeside HER

Grupperne

Gruppe A - Klassisk voksengruppe
Gruppe B - Rytmisk voksengruppe
Gruppe C - Børnegruppe (du er her)
Gruppe D - SYNG/Ungdomsgruppe

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG

Praktiske oplysninger

TID
Søndag d. 23. juli kl. 12:30-14 (indkvartering og ankomst) til
Lørdag d. 29. juli kl. 9
med afslutning fredag den 28. juli

STED
Tønder Gymnasium
Astronom Hansensgade 9
6270 Tønder

STÆVNEAFGIFT
650 kr. for voksne (+ 125 kr. for ikke-medl.)
300 kr. for børn og unge under uddannelse (u. 30 år), samt SYNGs medlemmer.

TILMELDINGSFRIST
Den 8. maj 2023. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk