Fra Palestrina til Pärt - med Jonas Rasmussen på dirigentpodiet

Korstævne i forbindelse med Aarhundredets Festival i Aarhus: Grænser

GRÆNSER er temaet på Aarhundredets Festival i Aarhus i marts 2023. Kor72 beriger festivalen med et nyt og spændende korprojekt til denne festival i weekenden d. 10. - 12.marts

Koret skal synge satser fra Palestrina til Pärt og skal udforske grænserne for musikalske udtryk, når saxofonist og elektronisk musiker Kristoffer Fynbo leger med lyden af korsang der akkompagneres af saxofon eller elektroniske effekter til nogle af satserne.

Jonas og Kristoffer har tidligere samarbejdet omkring denne form og derfor er der allerede gjort erfaringer på området, som vi kan få glæde af til dette samarbejde. 

Koret skal arbejde med følgende satser: Palestrina: Sicut Cervus - William Byrd: Agnus Dei - Ola Gjeilo: Prelude - Chilcott: Walking the Red Road. - Pärt: Morning Star

Lyt til satserne på Spotify - klik HER

I 1999 udforskede The Hilliard Ensemble grænser mellem klassisk kormusik og instrumental improvisation i en moderne, jazzet genre, i et samarbejde med saxofonist Jan Gabarek. Deres koncept blev utrolig populært og konstellationen blev beskrevet som magi.

Vi håber også at kunne skabe magiske øjeblikke til denne, i Kor72-regi, uafprøvede form.

Jysk Akademisk kor er stamkor og vi håber, at rigtig mange korsangere har lyst til at være med til stævnet

Deltagelse og forberedelse: Stævnet henvender sig til erfarne korsangere, der har mulighed for at forberede sig på stemmerne inden stævnestart, så vi kan nå vidt omkring i musikken på kort tid. Vi vil gerne appellere til en balanceret stemmefordeling og særligt opfordre herrestemmer med det niveau, vi beskriver, til at deltage.

Mød Jonas og Kristoffer her:

Instruktør

Jonas RasmussenJonas Rasmussen er uddannet kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium, University of Cambridge i England og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han er nu Folkekirkens Ungdomskors korkonsulent i NORD og sangkonsulent hos Sangkraft Aarhus, han er bassanger i Barbershopkvartetten HusAar, samt dirigent for Akademisk Kor Århus, Ungdomskoret Aarhus U og Barbershopkoret BarbAros.
I 2019 vandt Jonas med sine kor i konkurrencerne “World Choral Championships” i Tokyo (AKÅ), “Let the Peoples Sing” i Barcelona (BarbAros) og guld i “European Choir Games” i Gøteborg (Aarhus U). Han er ofte engageret som instruktør på kurser rundt om i landet og har en stærk passion for at dirigere både amatører og professionelle.
Læs mere om Jonas på hans hjemmeside: http://jonasrasmussen.dk/

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG

jubisite1

IndmeldelseIndmeldelse icon

Meld dig eller dit kor ind i Kor72 og læs mere om kontingent m.v.  

MedlemsfordeleMedlemsinfo icon

Læs om de mange fordele ved at være medlem af Kor72, fx fælles Kodaaftale

Tilskudsmulighederstoettemuligheder icon

Se en liste over de muligheder for støtte, som medlemmer af Kor72 har adgang til 

NyhedsbrevNewsletter icon

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af sidste nyt fra Kor72  

Facebookfacebook icon

Giv vores Facebookside et like og hold dig opdateret på aktiviteterne i Kor72  

KorkaravanenKorkaravanen icon

Læs om de to Kor72-projekter, som er støttet af Nordea Fonden  

Korleder-annonceKorleder icon

Søger dit kor ny korleder? Eller er du korleder der søger kor?

NodekassenNodekassen icon

Find noder, hjælp, links og gode råd her 

Spot on