John Rutters Requiem i København 4. + 11.-13. november

John Rutter dirigerer sit eget Requiem i Grundtvigs Kirke, København

Vi er glade for, at det er lykkedes os at lave en aftale med John Rutter om at gæste Danmark og være med til at fejre 50 års jubilæet med hans smukke Requiem.

Koncertweekenden bliver d. 11.-13. november, og der vil endvidere være en øvedag fredag d. 4. november kl. 17 - 22 både i Vejle (hvis behov) og i København/Roskilde. Søren Birch forestår den ene prøve. Oplysninger om dirigent til den anden prøve følger.

Koret bliver akkompagneret af et mindre ensemble og solist til koncerten, og Rutters Requiem suppleres med instrumentalmusik og evt. et lille korværk mere (oplysninger følger).

Deltagelse og forberedelse: 

Til dette stævne skal man forberede sig og have øvet sin egen stemme rigtig godt. Det er naturligvis en forudsætning, at man kan deltage i hele forløbet. 
Prøveforløbet er kort og det er derfor vigtigt, at du kan din stemme, når vi starter,  så vi kan få det store kor sunget godt sammen på kort tid og få satserne på plads.

Der er meget gode muligheder for at øve sig via Cyberbass.com.

Noder:

Stævneprisen er inklusive noder. Når bekræftelsesmail udsendes efter tilmeldingsfristen, får deltagere link til øvenoder, og originalnoder udleveres ved stævnestart.

Komponist og instruktør:

john rutter 013 5 768x960John Rutter er som komponist og dirigent frem for alt berømt for kormusik. Han blev uddannet på Clare College i Cambridge, byen hvor han selv siden grundlagde sit eget kor, Cambridge Singers, som han stadig dirigerer. Koret er berømt for dets indspilninger af kirkemusik, herunder Rutters egne værker, primært på hans eget plademærke, Collegium Records. John Rutter er blandt meget andet redaktør på serien Oxford Choral Classics. I 1996 blev han tildelt Lambeth Doctorate of Music for hans bidrag til kirkemusikken, og i 2007 ordenen CBE, Commandor of the British Empire, for hans musikalske tjenester.

Rutters store værker, heriblandt hans Requiem, bliver opført verden over, og mange af hans kortere værker er blevet standardrepertoire. John Rutter virker som komponist, dirigent og korambassadør; han rejser flittigt og vi glæder os over, at turen nu er kommet til Danmark i Kor72s jubilæumsår.

Læs mere om John Rutter på hans hjemmeside her: https://johnrutter.com/


Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG