Gammel dansk folkemusik - mere levende end nogensinde - med Ole Faurschou & musikere

Det danske folkemusikmiljø oplever en utrolig renæssance i disse år. Det kommer vi til at mærke, når Skive Seminarium denne weekend indtages af et kæmpekor med den dygtige og erfarne dirigent og arrangør Ole Faurschou som instruktør og hvor disse 3 unge dygtige folkemusikere kommer på banen:

Elisabeth Dichmann - violin
Clara Tesch - violin/viola
Anders Juel Bomholt - bas

Vi skal arbejde med gamle viser i helt nye og tilgængelige arrangementer af Ole Faurschou og sammen med musikerne blæse nyt liv i sange som bl.a. Der stode tre skalke, Gådevisen, Lygtemandens Sang og mange flere.

Ole Faurscou vil med sin kompetente og sprudlende energi lede koristerne gennem weekenden og vil tilføre de gamle danske folkemelodier helt nye og friske vinkler.

Weekenden afsluttes med åben prøve/koncert, hvor musikerne også vil spille nogle numre uden kor.
Og hvem ved: måske bliver der plads til en dans?

Skive Musikskoles Voksenkor er stamkor til dette stævne.

Vi glæder os til at være på plakaten i Skive og håber, rigtig mange lader sig friste af dette forfriskende korstævne!

Instruktøren

Ole Faurschou debuterede som kordirigent i 2003 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har desuden studeret orkesterdirektion ved ”Universität für Musik und Darstellende Kunst” i Wien.

Som fast dirigent for Akademisk Kor Århus og Musikstuderendes Kor ved Aarhus Universitet har Ole høstet stor anerkendelse for koncerter og CD-indspilninger. Denne sommer deltager Ole og Akademisk Kor Århus ved det første europæiske grand prix for kor i Riga.

Ole er en meget efterspurgt instruktør, arrangør og lærer i talrige sammenhænge, på stævner og kurser i Danmark og udlandet. Han har undervist på Det Jyske Musikkonservatorium, samt på Musikvidenskab ved Aarhus Universitet, har i mange år boet og arbejdet på Orkesterefterskolen i Holstebro. Derudover får han plads i kalenderen til talrige opgaver som gæstedirigent for både kor og orkestre.