Jazzoratoriet “De 24 timer” i Allerød

Kor72 genoplivede i marts 2019 Bernhard Christensens jazzoratorie “De 24 timer”  med tekst af Svend Møller Kristensen i anledning af Aarhus Aarhundredets Festivaltema: mellemkrigstiden.

Både musik og tekst viste sig stadig at være indbydende og sjovt at arbejde med, og Kor72 har siden søgt og fået tilladelse til at nyarrangere hele værket i nutidig kor-genre i Jakob Høgsbros velklingende og tilgængelige arrangementer for kor og jazztrio.

Jakob siger om arrangementerne: “Det bliver fest og farver. Det er sjove tekster og iørefaldende melodier. Jeg har genarrangeret musikken i overskuelig flerstemmighed, og det lyder af en million akkompagneret af en jazztrio”.

Nu får I chancen for at være med til at relancere dette skønne jazzværk - nu på Sjælland - med Jakob Høgsbro.

Jazzoratoriet “De 24 timer” er skrevet i 1932 af Bernhard Christensen med bla. sangene “Matematik” og “Bøf med løg". Det er et værk som udvikler sig over en skoledag, eller nok rettere et skoledøgn. Bernhard Christensen er mest kendt for hans “Åh Abe”-sang.

Han var organist, komponist og musikpædagog og var med til at inspirere til et nybrud i den danske musikpædagogik i 50’erne og frem. Mange senere komponister og musikpædagoger har været inspireret af Bernhard Christensen, blandt flere kan nævnes Niels Jørgen Steen, Fuzzy og John Høybye.

Oratoriet var banebrydende ved at behandle de unges hverdag og dertil anvende rytmisk musik, som på dette tidspunkt stadig var nyt. I forordet bemærkes det, at det vil være en god idé at lytte til amerikanske jazzplader for at finde inspiration.

Og både tekst og musik er stadig højaktuel.

Vox Humana medvirker som stamkor på stævnet.

Høgsbro

Instruktøren

Jakob Høgsbro er dirigent, saxofonist, komponist og arrangør.
Til daglig dirigerer han korene “Tritonus” og “Vox Humana”.

Læs mere om Jakob: https://www.jakobhogsbro.dk/biografi