Fra Palestrina til Pärt - med Jonas Rasmussen på dirigentpodiet

Korstævne i forbindelse med Aarhundredets Festival i Aarhus: Grænser

GRÆNSER er temaet på Aarhundredets Festival i Aarhus i marts 2023. Kor72 beriger festivalen med et nyt og spændende korprojekt til denne festival i weekenden d. 10. - 12.marts

Koret skal synge satser fra Palestrina til Pärt og skal udforske grænserne for musikalske udtryk, når saxofonist og elektronisk musiker Kristoffer Fynbo leger med lyden af korsang der akkompagneres af saxofon eller elektroniske effekter til nogle af satserne.

Jonas og Kristoffer har tidligere samarbejdet omkring denne form og derfor er der allerede gjort erfaringer på området, som vi kan få glæde af til dette samarbejde. 

Koret skal arbejde med følgende satser: Palestrina: Sicut Cervus - William Byrd: Agnus Dei - Ola Gjeilo: Prelude - Chilcott: Walking the Red Road. - Pärt: Morning Star

Lyt til satserne på Spotify - klik HER

I 1999 udforskede The Hilliard Ensemble grænser mellem klassisk kormusik og instrumental improvisation i en moderne, jazzet genre, i et samarbejde med saxofonist Jan Gabarek. Deres koncept blev utrolig populært og konstellationen blev beskrevet som magi.

Vi håber også at kunne skabe magiske øjeblikke til denne, i Kor72-regi, uafprøvede form.

Jysk Akademisk kor er stamkor og vi håber, at rigtig mange korsangere har lyst til at være med til stævnet

Deltagelse og forberedelse: Stævnet henvender sig til erfarne korsangere, der har mulighed for at forberede sig på stemmerne inden stævnestart, så vi kan nå vidt omkring i musikken på kort tid. Vi vil gerne appellere til en balanceret stemmefordeling og særligt opfordre herrestemmer med det niveau, vi beskriver, til at deltage.

Mød Jonas og Kristoffer her:

Instruktør

Jonas RasmussenJonas Rasmussen er uddannet kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium, University of Cambridge i England og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han er nu Folkekirkens Ungdomskors korkonsulent i NORD og sangkonsulent hos Sangkraft Aarhus, han er bassanger i Barbershopkvartetten HusAar, samt dirigent for Akademisk Kor Århus, Ungdomskoret Aarhus U og Barbershopkoret BarbAros.
I 2019 vandt Jonas med sine kor i konkurrencerne “World Choral Championships” i Tokyo (AKÅ), “Let the Peoples Sing” i Barcelona (BarbAros) og guld i “European Choir Games” i Gøteborg (Aarhus U). Han er ofte engageret som instruktør på kurser rundt om i landet og har en stærk passion for at dirigere både amatører og professionelle.
Læs mere om Jonas på hans hjemmeside: http://jonasrasmussen.dk/

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG

Praktiske oplysninger

Tid
Fredag d. 10.marts kl. 19-22
Lørdag d. 11. marts kl. 10-17
Søndag d. 12. marts kl. 9.30-ca. 17

Sted
Risskov Gymnasium, Tranekærvej 70, 8240 Risskov

Koncert
Søndag d. 12. marts kl. 16 i Sankt Markus Kirke, Sankt Markus Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C (Vi flytter til kirken søndag efter frokost)

Instruktør
Jonas Rasmussen

Repertoire
Klassiske korsatser fra Palestrina til Pärt, titler følger

Pris for deltagelse
Stævneafgift 350 kr.
Unge under uddannelse 175 kr.
Ikke-medlemmer 350 + 125 kr.
Kontaktpersoner i Kor72 medlemskor 175 kr.
Korledere i Kor72 medlemskor deltager gratis.

Tilmeldingsfrist
Forlænget til d. 19. februar. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk