John Rutters Requiem i København 4. + 11.-13. november

VIGTIGT: Vi har udsendt flg. mails til alle deltagere: d. 4. oktober - bekræftelse og link til øvemateriale; d. 14. oktober - link til billetsalg; d. 31. oktober - praktiske oplysninger til første øvedag + foreløbig info om koncertweekenden. Se efter mail i spam, hvis du ikke finder den i din indbakke. Gmail-brugere kan med fordel også lede i mappen til promoveringer; findes mailen ingen steder, kontakt sekretariat@kor72.dk.

Oplever du problemer med at modtage mails fra Kor72, kan du prøve at tilføje mailadressen sekretariat@kor72.dk til dit mailprograms liste med afsendere, du har tillid til. Det bør øge chancen for, at vores mails når frem til din indbakke.


John Rutter dirigerer sit eget Requiem i Grundtvigs Kirke, København

Vi er glade for, at det er lykkedes os at lave en aftale med John Rutter om at gæste Danmark og være med til at fejre 50 års jubilæet med hans smukke Requiem.

Koncertweekenden bliver d. 11.-13. november, og der vil endvidere være en øvedag fredag d. 4. november kl. 17 - 22 både i Vejle (hvis behov) og i København/Roskilde. Søren Birch forestår den ene prøve. Oplysninger om dirigent til den anden prøve følger.

Fredag aften d. 11. november vil Søren Birch være instruktør på korprøver, da John Rutter har prøve med musikere. Maestro Rutter vil selv være på fra lørdagsprøven.

Koret bliver akkompagneret af et mindre ensemble og solist til koncerten, og Rutters Requiem suppleres med instrumentalmusik og det lille korværk Cantique de Jean Racine af Fauré. Koncerten afholdes i Grundtvigs Kirke kl. 16.

Deltagelse og forberedelse: 

Til dette stævne skal man forberede sig og have øvet sin egen stemme rigtig godt. Det er naturligvis en forudsætning, at man kan deltage i hele forløbet. 
Prøveforløbet er kort og det er derfor vigtigt, at du kan din stemme, når vi starter,  så vi kan få det store kor sunget godt sammen på kort tid og få satserne på plads.

Der er meget gode muligheder for at øve sig via Cyberbass.com.

Deltagelse er som altid under hensyn til stemmebalance og plads, og endvidere har medlemmer af Kor72 og Syng førsteprioritet for deltagelse. Netop derfor kan deltagelse IKKE ske alene ud fra først til mølle-princippet.

Noder:

Stævneprisen er inklusive noder. Når bekræftelsesmail udsendes efter tilmeldingsfristen, får deltagere link til øvenoder, og originalnoder udleveres ved stævnestart.

Komponist og instruktør:

john rutter 013 5 768x960John Rutter er som komponist og dirigent frem for alt berømt for kormusik. Han blev uddannet på Clare College i Cambridge, byen hvor han selv siden grundlagde sit eget kor, Cambridge Singers, som han stadig dirigerer. Koret er berømt for dets indspilninger af kirkemusik, herunder Rutters egne værker, primært på hans eget plademærke, Collegium Records. John Rutter er blandt meget andet redaktør på serien Oxford Choral Classics. I 1996 blev han tildelt Lambeth Doctorate of Music for hans bidrag til kirkemusikken, og i 2007 ordenen CBE, Commandor of the British Empire, for hans musikalske tjenester.

Rutters store værker, heriblandt hans Requiem, bliver opført verden over, og mange af hans kortere værker er blevet standardrepertoire. John Rutter virker som komponist, dirigent og korambassadør; han rejser flittigt og vi glæder os over, at turen nu er kommet til Danmark i Kor72s jubilæumsår.

Læs mere om John Rutter på hans hjemmeside her: https://johnrutter.com/


Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG

Praktiske oplysninger

Tid og sted:
Korprøve
Fredag d. 4 november kl. 17-22
Gladsaxe Gymnasium, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg

Koncertweekend
Fredag d. 11. november kl. 19-22
Lørdag d. 12. november kl. 10-17
Søndag d. 13. november kl. 9:30-17:30
Sankt Annæ Gymnasium, Sjælør Boulevard 135, 2500 Valby

Koncert
Søndag d. 13. november kl. 16 i Grundtvigs Kirke, På Bjerget 14B, 2400 København NV

Billetsalg
Køb billetter her

Instruktør
John Rutter

Repertoire
John Rutter: Requiem

Pris for deltagelse
Stævneafgift 425 kr.
Unge under uddannelse 210 kr.
Ikke-medlemmer 425 + 125 kr.
Kontaktpersoner i Kor72 medlemskor 210 kr.
Korledere i Kor72 medlemskor deltager gratis.

Tilmeldingsfrist
Da stævnet pr. 4. september allerede er overtegnet, kommer senere tilmeldte direkte på venteliste. Tilmeldingsfrist på ventelisten er d. 28. september.