Mandelafest i Horsens

Vejen til frihed - en hyldest til Nelson Mandela med sydafrikansk korsang

Denne lørdag har du chancen for at opleve musik, der fortæller Mandelas og Sydafrikas historie ud af apartheid i selskab med Astrid Vang-Pedersen.

I 2018 ville en af det 20. århundredes største statsmænd, Nelson Mandela, være fyldt 100 år. Mandela forstod om nogen musikkens og symbolernes kraft. Derfor lod han også det demokratiske Sydafrikas nationalsang bestå af hele fire sange i en, der inkluderede både de tidligere undertrykkeres og frihedskæmpernes musik, og således forenede dem.

Vi vil til dagens stævne genskabe og hylde historien om Vejen til frihed gennem musik.
Med sprudlende energi og musikalsk intensitet formidler Astrid Vang-Pedersen sammen med stævnekoret historien om et Sydafrika, der igennem generationer har fundet mod, styrke og fællesskab gennem musikken.

Instruktøren

AstridVPAstrid Vang-Pedersen er uddannet kor- og ensembleleder fra Det Fynske Musikkonservatorium og fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun leder to vokalensembler, Dopplers (www.dopplers.dk) og Papaya (www.papaya.dk), der har fokus på dramatiske og kommunikative aspekter af vokaloptræden, og hun laver ofte workshops om dette emne i både ind- og udland. Fokus er på musikalsk overskud i repertoiret i kombination med fysisk bevidsthed, kommunikative redskaber og musikalsk intuition på scenen. Astrid har solid erfaring med dette fra arbejde med egne vokalensembler, undervisning på Det Jyske Musikkonservatoriums efter- og videreuddannelse, samt teambuilding-workshops for en række virksomheder og institutioner.

Som forsker har Astrid udviklet konceptet Koncert Design, som er et værktøj til anvendelse i den kreative proces med at skabe æstetiske og sanselige koncertoplevelser. Resultaterne har hun præsenteret på konferencer og workshops i bl.a. Norge, Ungarn, Frankrig, Brasilien og Letland. Astrid er også komponist og debuterede i 2012 med musikken til teaterforestillingen Pagten, ligesom hun komponerer og arrangerer kormusik.

Praktiske oplysninger

Tid
Lørdag d. 26. maj kl. 10-16:30

Sted
Festsalen, Kildegade 27 B, 8700 Horsens

Instruktør
Astrid Vang-Pedersen

Repertoire
Afrikansk kormusik

Pris for deltagelse
Stævneafgift 125 kr. (enhedspris)

Tilmeldingsfrist
Ny frist: d. 29. april
Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk