Korstemmens dag - "Back to basics" - Odense

Kordirigent Niels Nørgaard og sanger Kristine Becker Lund sætter hinanden stævne omkring samarbejdet med Korstemmens dag i Odense. De er begge erfarne udi netop stemmeplejearbejdet, så der er linet op til en inspirerende dag i korstemmens tegn.

Med nøgleordet ”Back to Basics” vil de to sammen og på skift arbejde med relevant stemmetræning til glæde og gavn for korsangerens brug i eget kor og korsatserne, der arbejdes med på dagen, vil være så enkle, at netop stemmetræning kan være i centrum i hele dagens arbejde.

Der vil blive lagt fokus på:                                                                                

  • Kropsholdning
  • Vejrtrækning
  • Klangfarver og stemmens funktioner
  • Intonation
  • Energi, dybde og højde
  • ...og meget mere

I løbet af dagen vil vi have mulighed for at dele koret så stemmepædagog og dirigent på skift arbejder med dame- og herrestemmer.

 Ny inspiration til jeres eget korarbejde.

Om instruktørerne

KristineBeckerLund presseSopranen Kristine Becker Lund er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium i solistklassen (2001) og senere på Opera-Akademiet i København, hvorfra hun havde sin debut på Det Kongelige Teater som Barbarina i Figaros bryllup i 2004.

Kristine Becker Lund har sunget store roller på scener i ind- og udland, særligt indenfor operagenren. Børneopera ligger Kristines hjerte nært og hun har således også medvirket i adskillige produktioner for børn og unge. Sideløbende med hendes virke som solist, har Kristine Becker Lund undervist og coachet sangere på alle niveauer herunder børn og unge, MGK og konservatorie-elever samt professionelle sangkolleger. 

Især i de senere år er Kristine blevet engageret i korarbejde og er pt. tilknyttet Nyborg Voldspil som kor- og sangcoach, samt sanglærer hos Odense Drengekor og Skellerup/ Ellinge Kirkekor.

niels nørgaard2Niels Nørgaard blev i 1992 færdiguddannet som musikleder på Det Jyske Musikkonservatorium. Han var i en årrække fast dirigent for det klassiske kor Århus Studiekor og har undervist i korledelse på Aarhus Universitet. Han har desuden fungeret som vejleder for studerende på universitetet og musikkonservatoriet, og er ekstern censor i rytmisk korledelse på konservatoriet. I de senere år er Niels blevet en efterspurgt instruktør på kurser og workshops for både rytmiske og klassiske kor i hele landet. Han laver desuden vokalarrangementer på bestilling og har blandt andet arrangeret for DR Pigekoret.

Niels var i 1995 med til at grundlægge vokalgruppen Basix (www.basix.dk). Siden har han ud over at synge været meget aktiv som arrangør og sangskriver i gruppen, og sammen med Basix har han lavet talrige masterclasses og workshops for vokalgrupper i USA, Kina og rundt omkring i Europa.

Praktiske oplysninger

Tid
Lørdag d. 29. september kl. 10-16

Sted
Sognehuset ved Fredens Kirke, Skibhusvej 162, 5000 Odense C

Instruktører
Kristine Becker Lund og Niels Nørgaard

Program
Stemmepleje

Pris for deltagelse
Kr. 100

Tilmeldingsfrist
D. 9. september. Stadig ledige pladser til herrestemmer. Kontakt sekretariatet for tilmelding: sekretariat@kor72.dk

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG