Ragnar Rasmussen dirigerer amerikansk og norsk

Kor72 glæder sig til et gensyn med Ragnar Rasmussen fra Norge, som vi tidligere med stor succes har stiftet bekendtskab med i Kor72 - både til sommerstævne og i Askov.

Med Ragnars mangeårige erfaring, store musikalitet, dygtige formidlingsevner og gemytlige sind garanterer vi et meget inspirerende korstævne i Aarhus.

Repertoiret

Et yderst spændende program med musik af amerikanske komponister og norske komponister med amerikanske relationer: Morten Lauridsen, Eric Whitacre, Knut Nystedt, og Kim Andre Arnesen.

På programmet vil bl.a være: Sure on this shining Night (Lauridsen), I will greatly rejoice (Nystedt) Lux Aurumque og This marriage (Whitacre), Even when he is silent (Kim André Arnesen).

Deltagelse

Repertoirets sværhedsgrad vil ligge på et ret krævende niveau og stævnet henvender sig derfor til korsangere, der kan håndtere dette niveau, kan forberede sig hjemmefra og ligeledes indstudere efter uddelte noder på selve stævnet. Link til øvemateriale vil blive udsendt til deltagerne i starten af uge 41.

Aarhus Barokkor er stamkor på stævnet.

Om instruktøren

ragnarrasmussenRagnar Rasmussen er professor i korledelse ved Det kunstfaglige fakultet, Universitetet i Tromsø, Nordnorsk musikkonservatorium. Tidligere har han bl.a. undervist ved Norges musikkhøgskole og været gæsteprofessor ved Musikkakademiet, Universitetet i Ljubljana, Slovenien.
Ragnar Rasmussen har studeret korledelse hos bl.a. Eric Ericson og Stefan Sköld og gennemført International Masterclass i orkesterdiriektion med Colin Metters, professor ved Royal Academy of Music i London, og Maestro Jorma Panula, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm.
Ragnar har vundet flere nationale og internationale priser, givet adskillige internationale Master Classes og gæsteforelesninger, er hyppigt brugt som dommer i kor- og dirigentkonkurrencer. Endelig er han er medlem af Norsk kulturråds fagudvalg for kirkemusikk.

Praktiske oplysninger

Tid
Fredag d. 2. november kl. 19-22
Lørdag d. 3. november kl. 10-17
Søndag d. 4. november kl. 10-16

Sted
Risskov Efterskole, Tretommervej 33, 8240 Risskov

Instruktør
Ragnar Rasmussen

Repertoire
Oplysninger følger

Pris for deltagelse
Stævneafgift 350 kr.
Unge under uddannelse 175 kr.
Ikke-medlemmer 350 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
D. 3. oktober. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG