Klassiske perler i Odense med Niels Nørgaard

Fotograf: Ole Gad, 2017

Klassisk a capella

Elgar, Stanford, Drud og Lindberg på engelsk

Engelsk tema er på plakaten, når Niels Nørgaard dirigerer musik af gamle engelske komponister, nykomponeret dansk kormusik med engelsk tekst af William Blake og med inspiration i den engelske tone, og svensk musik med engelsk tekst af Shakespeare.

Et klassisk a capella-korstævne med fokus på at arbejde med et bredt udtryk i musikken, så udtryk og klang smelter godt sammen med teksterne.

Program:
Elgar: Love (fra opus 18. No 2)
Stanford: Shall We Go Dance
Per Drud: Spring og The Blossom (tekst af William Blake)
Nils Lindberg: Shall I compare thee (tekst: Shakespeare)

Niels Nørgaard vil med sin både klassiske og rytmiske baggrund kunne tilføre stævnet og værkerne nye ”rytmiske” dimensioner. Således er dette stævne et traditionelt korstævne med nye input, der plejer kernerepertoire og a capellaklangen, og hvor korsangeren i en hel weekend får mulighed for at gå i dybden i kompetente hænder hos Niels Nørgaard.

Stamkor: Odense Kammerkor

Instruktøren

niels nørgaardNiels Nørgaard blev i 1992 færdiguddannet som musikleder på Det Jyske Musikkonservatorium. Han var i en årrække fast dirigent for det klassiske kor Århus Studiekor og har undervist i korledelse på Aarhus Universitet. Han har desuden fungeret som vejleder for studerende på universitetet og musikkonservatoriet, og er ekstern censor i rytmisk korledelse på konservatoriet. I de senere år er Niels blevet en efterspurgt instruktør på kurser og workshops for både rytmiske og klassiske kor i hele landet. Han laver desuden vokalarrangementer på bestilling og har blandt andet arrangeret for DR Pigekoret.

Niels var i 1995 med til at grundlægge vokalgruppen Basix (www.basix.dk). Siden har han ud over at synge været meget aktiv som arrangør og sangskriver i gruppen, og sammen med Basix har han lavet talrige masterclasses og workshops for vokalgrupper i USA, Kina og rundt omkring i Europa.

Praktiske oplysninger

Tid
Lørdag d. 10. marts
Søndag d. 11. marts

Sted
Sognehuset ved Fredens Kirke, Skibhusvej 162, 5000 Odense C

Repertoire
Værker af Elgar, Stanford, Drud og Lindberg

Instruktør
Niels Nørgaard

Pris for deltagelse
Stævneafgift 300 kr.
Unge under uddannelse 150 kr.
Ikke-medlemmer 300 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
D. 8. februar. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG