MEGA-klassisk: Haydns Skabelsen i Viborg 3. marts + 8.-10. marts med Søren Birch

Praktiske oplysninger til øvesøndag + koncertweekend er udsendt til alle deltagere d. 26.2. Har du ikke modtaget mailen, søg venligst efter den i mapper til spam/reklamer/promoveringer - og finder du ikke mailen, kontakt sekretariatet.

KLIK HER for at komme til de praktiske oplysninger til koncertweekenden samt repertoirelisten.

Kor72 markerer sig igen med et korstævne i Viborg i forbindelse  med Viborg Internationale Kirkemusikfestival i weekenden d. 8.-10. marts og med en ekstra øve-søndag d. 3. marts. Denne gang gælder det det fantastiske kor- og orkesterværk af Joseph Haydn: Skabelsen.

Oratoriet Skabelsen bygger på første Mosebog og er en storslået hyldest til verdens tilblivelse. Værket fik kæmpe succes allerede i Haydns levetid, og det regnes for en af hans fornemste kompositioner.

Værket er i 3 dele og dermed et stort og fyldigt værk. I respekt for helhedsoplevelsen af værket vil enkelte satser udgå således at den samlede varighed bliver ca. 1,5 time uden pause.

Søren Birch er instruktør og dirigent på projektet, som er et samarbejde med Orkester MidtVest. Vi synger det flotte værk til koncert i Viborg Domkirke søndag d. 10. marts med et stjernehold af solister: Frederikke Kampmann, sopran, Gerald Gerinck, tenor, og Steffen Bruun, bas.

Deltagelse og forberedelse:
Øveforløbet er kort til dette stævne og afsluttes med koncert, og det er derfor vigtigt, at du har øvet godt på din stemme inden stævnestart, og det er naturligvis en forudsætning, at man kan deltage i hele øveforløbet med både øvedag d. 3. marts og hele weekenden d. 8.-10. marts

Da koncerten afholdes i domkirken er der ikke stole til korister under generalprøve og koncert. Det vil undervejs være muligt for koret at sætte sig kortvarigt på podierne.

Der vil være plads til ca. 130 korsangere og deltagelse vil som sædvanligt til disse projekter være under hensyntagen til stemmefordeling og pladsforhold. Fordelingen af pladser sker af hensyn til stemmebalance mm. IKKE efter først til mølle-princippet alene.

Repertoire: KLIK HER for at se listen over, hvilke korsatser der synges fra værket. Vi synger Skabelsen på tysk.

Der er meget gode muligheder for at øve sig via Cyberbass.com.

Noder: orkestret og dirigent bruger Carus-udgaven. Har du ikke selv noden på forhånd, skal du anskaffe denne, så du kan nå at øve hjemmefra. Vi formidler salg til udgaven fra Carus. Andre udgaver kan bruges, dog er det da vigtigt at man tilføjer satsnumre og takt-tal der refererer til Carus. Vi mailer inden stævnestart et oplysningsark til deltagerne, så man kan tilføje dette. 

Noden kan købes via Nodehandleren Bent Påske, som anbefaler, at man bestiller sammen, hvis flere deltagere fra samme kor vil købe noden.
Link til bestilling: Klik her for at komme til Nodehandleren v. Bent Påske

Instruktøren

BirchViborgSøren Birch er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har i mange år undervist samme sted som docent i kor- og ensembleledelse. Nu underviser han bl.a. ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Søren har gæstedirigeret i mange sammenhænge og har opført mange af de store værker for kor og orkester, bl.a. Händels Messias, Haydns Skabelsen og både Mozarts og Faurés Requiem. Han er et kendt ansigt i Kor72 sammenhæng og en efterspurgt instruktør ved dirigentkurser.

Søren er ved siden af dirigentvirksomheden også aktiv som komponist og arrangør, og har i løbet af de seneste år fået udgivet en del af sine korværker på Wilhelm Hansen Musikforlag.

Læs mere om Søren på hans hjemmeside www.sorenbirch.dk

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG

Praktiske oplysninger

Tid og sted
Øvedag:
Søndag d. 3. marts kl. 10.30-17 på Rødkilde Gymnasium, Rødkildevej 42, 7100 Vejle

Koncertweekend d. 8.-10. marts i Viborg Musiksal, Gravene 25, 8800 Viborg:
Fredag d. 8.3.: kl. 18-22
Lørdag d. 9.3.: kl. 9.30-17.30 (senest)
Søndag d. 10.3.: kl. 9.30-18 (senest)

Koncert
Søndag d. 10. marts kl. 16 i Viborg Domkirke, Sct. Mogens Gade 4, 8800 Viborg.

Instruktør
Søren Birch

Repertoire
Haydn: Skabelsen

Pris for deltagelse
Bemærk, at noden IKKE er inkluderet i stævneafgiften!

Stævneafgift 350 kr.
Unge under uddannelse 175 kr.
Ikke-medlemmer 350 + 125 kr.
Kontaktpersoner i Kor72 medlemskor 175 kr.
Korledere i Kor72 medlemskor deltager gratis.

Tilmeldingsfrist
D. 14. januar 2024. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Billetsalg
Billetter kan købes via dette link: Billetsalg til Haydns Skabelsen i Viborg Domkirke
Evt. overskydende billetter sælges i døren.