Barbershop i Aarhus: Kun for kvinder

OBS: deltagermail udsendt d. 17. januar. Tilmeldte efter denne dato modtager mail senest d. 24. januar. Se efter mails i spam, hvis du ikke finder den i din indbakke; findes den heller ikke der, kontakt sekretariat@kor72.dk.

Velkommen til barbershop – kun for kvinder i Aarhus.

Vi glæder os til at samle en flok sangglade kvinder, der gerne vil prøve at lege med genren Barbershop.

Charlotte Rowan er ekspert på området og har for få år siden etableret det store kvindelige Barbershopkor Wondaros i Aarhus, og de har allerede fået stor opmærksomhed. Genren er opblomstret i Danmark igen.

Med sin smittende musikalitet og store dynamik vil Charlotte sætte gang i stemmerne, når hun med klassiske barbershop-sange arrangeret for kvindestemmer inviterer os med på genrens sjove eventyr.

Hendes kor WondAros er stamkor på dette stævne.

Repertoire følger.

Velkommen til et korstævne med swingende glad energi til januars vintermørke.

Deltagelse
Alle er velkomne. Er du usikker på, hvilken stemme du skal vælge? Så læs vejledningen nederst på siden her. 

BEMÆRK: Vi opfordrer alle til at tage en pcr-test inden stævnestart og at man ikke møder op med sygdom i øvrigt (både vaccinerede og ikke-vaccinerede, da vaccinerede også kan bære smitte). 

Kor72 tager naturligvis forbehold for ændringer i de planlagte aktiviteter, såfremt myndighedernes anbefalinger i forbindelse med Covid-19 nødvendiggør dette. Ved evt. aflysning refunderes indbetalt deltagergebyr.

Instruktøren

Charlotte RowanCharlotte Rowan er den nye dirigent for Herning Kirkes Drengekor. Hun er født og opvokset i Liverpool, England, hvor hun begyndte sin musikalske skoling på Junior Royal Northern College of Music og som korist i Liverpool Metropolitan Cathedral. Hun fortsatte sine studier i musik på Cambridge University hvorfra hun dimitterede som Bachelor i 2017.

Før hun flyttede til Danmark, har Charlotte turneret internationalt, og virket som freelance-dirigent i England.

I 2018-2020 fuldførte hun sin Kandidatuddannelse i Korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, ved Carsten Seyer-Hansen og Søren Kinch Hansen. Hun har endvidere studeret dirigentteknik hos Ewa Strusinska, Professor Ian Tracey, David Lawrence og Nicholas Cleobury.

Efter at være flyttet til Danmark har Charlotte grundlagt landets første kvindelige barbershop-kor, WondAros. Charlotte glæder sig til at dedikere sig arbejdet med Herning Kirkes Drengekor og sikre deres position både nationalt og internationalt.

Er du usikker på, hvilken stemme du skal vælge?

Tenor (sopran1): Stemmen ligger oftest over melodien med akkordens øverste tone. Den bliver sunget i en let og lysnet klang, for at den ikke overdøver, men blot komplementerer lead’ens stemme. Tenoren synger selvfølgelig i et kraftigere fuldregister, hvis hun f.eks synger melodien. 

Lead (sopran2): Har oftest melodien og ligger under tenoren og over baryton og bas. Hun skal altid synge med en autoritær, klar og konsistent klang i hele sit register, da melodien kan strække sig langt. Hvis lead’en ikke synger melodien, skal hun lysne og lette sin klang, for at lade melodien fremtræde i melodiens stemme. 

Baryton (alt1): Synger ofte “rest-tonerne”, der mangler i den enkelte akkord. Dette gør barytonen til den mest udfordrende stemme i barbershop. Barytonens toner ligger oftest under lead’en og over bassen, men kan sagtens synge over lead’en, hvis melodien gør det aktuelt. Pga. beliggenheden og de svære spring kræver det, at en baryton har et godt øre for at kunne stemme en akkord ind. 

Bas (alt2): Bassen synger altid den dybeste tone i barbershoppen, og er fundamentet for kvartetten. Derfor er det vigtigt at bassen er tydelig i sin tone, klang og volumen. Bassen skal altså være den næste, efter lead’en, som skal være tydeligst. 

Praktiske oplysninger

Tid
Fredag d. 28. januar kl. 19-22
Lørdag d. 29. januar kl. 10-17:30

Sted
Aarhus Katedralskole, Skolegyde 1-3, 8000 Aarhus C

Instruktør
Charlotte Rowan

Repertoire
Lækre arrangementer med tætte klange til kvinder

Pris for deltagelse
Stævneafgift 250 kr.
Unge under uddannelse 125 kr.
Ikke-medlemmer 250 + 100 kr.
Kontaktpersoner i Kor72 medlemskor 125 kr.
Korledere i Kor72 medlemskor deltager gratis.

Tilmeldingsfrist
D. 23. januar 2022. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG