Online: Svensk kormusik i ord og toner - med Jonas Rasmussen

SVENSK KORMUSIK I ORD OG TONER - med Jonas Rasmussen
Syng med - Lyt med

I marts satte Jonas Rasmussen spot på Kor72s nye korbog (For jer der ikke nåede det, får I chancen igen: Vi gentager kurset - KLIK HER).

Denne gang har vi inviteret ham til at sætte spot på svensk kormusik. Danske kor synger rigtig meget svensk kormusik, og Sverige er et traditionsrigt korland.

Jonas tager os med i den svenske kormusiks univers, når han på inspirerende vis introducerer jer til nogle af de populære sange i ord, sang og indspilninger, så I får et bredt kendskab til musikken, komponisterne, tekstforfatterne og fortællingerne bag musikken. Vi skal også synge uddrag af et par stykker.

Formen, der kombinerer at synge, lytte og fortælle, fungerer rigtig godt online, hvor vi ikke kan høre hinanden, og det giver mulighed for at få et dybere kendskab til både komponisterne og fortællingerne om de sange, vi synger i korene, og så kan det sagtens konkurrere med DRs Bagklog på P1 i samme tidsrum!

Jonas præsenterer svensk kormusik i forskellige kategorier som fx: Klassisk svensk kormusik, nyere kormusik, studenterkormusikken og folkemusikalsk og viseagtig kormusik. Mange komponister vil være repræsenteret, blandt andre: Sven-Erik Bäck, Hugo Alfvén, Peterson-Berger, Stenhammar, Anders Öhrwall, David Wikander og Daniel Helldén

Følgende to satser vil vi opfordre jer til at øve jeres stemmer på inden, så vi kan synge sammen på zoom: Uti vår hage af Hugo Alfvén og Stemning af Peterson-Berger.

Node og øvefiler findes via linket HER.

Jonas starter kurset med en god basis opvarmning, så stemmerne bliver varme.

Hvem kan deltage: Alle korsangere kan deltage via Zoom; der er 100 pladser.

Jonas Rasmussen er dirigent for Akademisk Kor Århus, Ungdomskoret Aarhus U og Barbershopkoret BarbAros. Desuden er Jonas konsulent hos Folkekirkens Ungdomskor og Sangkraft Aarhus, samt bassanger i Barbershopkvartetten HusAar. Han er ofte engageret som instruktør på kurser rundt om i landet og har en stærk passion for at dirigere både amatører og professionelle. Læs mere om Jonas på hans hjemmeside: http://jonasrasmussen.dk/
__________________________________________________

Lad dig også friste af andre online workshops –  se emnerne her på siden øverst oppe til højre i boksen med: ANDRE AKTIVITETER

Praktiske oplysninger

Tid
Lørdag d. 17. april kl. 10-12

Pris for deltagelse
Medlemmer: kr. 50

Tilmeldingsfrist
Fredag d. 16. april kl. 12.

knap

Zoomlink er udsendt til deltagerne fredag d. 16. april efter tilmeldingsfristens udløb.
Sidsteøjeblikstilmelding kan ske på mail til formand@kor72.dk

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG