Korkarrusellen

Korkarrusellen er en videreudvikling af Korstemmens dag, og et helt nyt projekt til inspiration, så du kan forbedre dine "skills" som korsanger til glæder for dit hverdagskor og for korstævner.
Korkarrusellen arbejder med tre forskellige workshops formiddag og eftermiddag, så man kan nå to forskellige på en "værkstedsdag".

De tre muligheder bliver:

Stemmetræning1 - Stemmetræning:

En workshop med fokus på korsangerens instrument, sangstemmen. Stemmepædagogen vil inspirere og give deltagerne redskaber og bevidsthed om en korsangers funktion og ansvar. Der vil blive lagt fokus på

  • Kropsholdning
  • Vejrtrækning
  • Klangfarver og stemmens funktioner
  • Intonation
  • Energi, dybde og højde
  • ...og meget mere

2 - Korkoncerter ud over scenekanten:

Astrid Vang Pedersen vil arbejde med og give inspiration til, hvordan man som kor kan forny både korprøven og koncertformen, med henblik på at samarbejde mere i koret og komme bedre ud med musikken til publikum.
Hun skriver selv om workshoppen:
Hvordan skaber man en medrivende koncertoplevelse?
Når musikken er indstuderet og klar til fremførelse opstår der ofte spørgsmål om, hvordan ensemblet skal stå? Hvor skal vi kigge hen? Hvad skal vi have på? Denne workshop om Koncert Design tager udgangspunkt i at besvare disse spørgsmål. Vi kigger på koncertsituationen som en event, hvor der foregår en kommunikation mellem udøvere og tilhørere, og vi arbejder med, hvordan vi som sangere kan blive bevidste om kommunikationsmidlerne i koncertsituationen. Der vises eksempler på forskellige typer "Koncert Designs" og workshopdeltagerne arbejder med en række øvelser, der udvikler bevidsthed om det at stå på scenen og samtidig træner vores evner som udøvende sangere.

3 - Korsangerens værktøjskasse:

Her kan du styrke de elementære redskaber som korsanger, så du står stærkere i dit kors arbejde. Der vil i workshoppen blive arbejdet med rytme, node og dynamikforståelse med en legende og inspirerende tilgang.
Workshoppen er både for den, der støtter sig til noderne uden egentlig at kunne læse dem, men også for sangeren, der gerne vil styrke node- og rytmelæsning.

Dagen starter med fælles opvarmning og slutter med en fælles workshop og kort koncert/showcase med Astrid Vang Pedersen og hendes kor Dopplers.

De øvrige workshop-instruktører er alle konservatorieuddannede og har stor erfaring med korarbejde:
Tine Jarl - sangpædagog, arbejder til dagligt med Københavns Drengekor på Sankt Annæ Gymnasium
Mette Juliane Christensen - repetitør, arbejdet til dagligt med alle korene på Sankt Annæ Gymnasium (Københavns Drengekor, Sankt Annæ Pigekor, Sankt Annæ Gymnasiekor)
Clara Christiansen - underviser i hørelære på MGK (Musikalsk Grundkursus) på Sankt Annæ Gymnasium
Anders Grunth - sangpædagog, er tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium som fast sanglærervikar, synger i Københavns Drengekors mandskor.

Praktiske oplysninger

Tid
Lørdag d. 23. september kl. 10-16:30

Sted
Sankt Annæ Gymnasium
Sjælør Boulevard 135
2500 Valby

Instruktører
Stemmetræning:
Anders Grunth
Mette Juliane Christensen
Tine Jarl
Korsangerens værktøjskasse:
Clara Christiansen
Korkoncerter ud over scenekanten:
Astrid Vang Pedersen

Pris for deltagelse
Stævneafgift 100 kr.
Unge under uddannelse 50 kr.

Tilmeldingsfrist
3. september

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG