Unge dirigerer klassisk

Kor72 startede i efteråret 2015 præsentationen af tre unge talentfulde vindere af Syng Sydfyns konkurrence for Unge Klassiske Kordirigenter i Norden 2014. Vi fortsætter tråden med at "sætte jer stævne" med unge dirigenter, der dirigerer klassisk; denne gang er turen kommet til Asbjørn Fristad. Vi håber, at rigtigt mange vil være nysgerrige efter at møde en af de nye, unge dirigenter og vil gribe chancen for at opleve Asbjørns inspiration og nye ideer.

Programmet

Asbjørn vil arbejde med et varieret repertoire, blandt andet en meget fin sats af den skotske nulevende komponist James Macmillan, O Radiant Dawn (2007), der står flot sammen med den meget ældre sats af John Bennet, Weep, O Mine Eyes (1599).
Den danske kormusik vil være repræsenteret ved Svend Erik Werner, Gurre: Hvor Nilen vander Ægyptens jord, og med en norsk dirigent glæder vi os naturligvis til at opleve den norske folketone med Bruremarsj fra Valsøyfjord og Herre Gud, ditt dyre navn og ære.

Stamkor

NOTA-koret er stamkor på dagens korstævne.

Instruktøren

AsbjørnAsbjørn Faleide Fristad (f. 1988) er uddannet sangpædagog i Norge, samt kandidat i klassisk korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium. I august 2016 er Asbjørn påbegyndt en toårig solistuddannelse i korledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han er dirigent for det aarhusianske kor NOTA-koret og synger tenor i Aarhus Domkirkes Kantori.

Praktiske oplysninger

Tid
Lørdag d. 23. september kl. 10-17

Sted
Det Jyske Musikkonservatorium
Skovgaardsgade 2C, 8000 Aarhus C

Instruktør
Asbjørn Faleide Fristad

Repertoire
Et varieret udvalg af klassiske korsatser

Pris for deltagelse
Stævneafgift 175 kr.
Unge under uddannelse 85 kr.
Ikke-medlemmer 175 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
3. september

Stævnet er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG