Iver Kleives Requiem i Aarhus - AFLYST

Projektet er aflyst pga. corona-situationen. Der arbejdes på at gennemføre projektet i 2021.

Kor72 har gennem årene holdt stævner med Brahms’, Mozarts, Duruflés og for nylig Faurés Requiem. Vi fortsætter Requiem-maratonen og kan glæde jer med et ganske særligt og flot nyere værk:

Iver Kleive, norsk organist og komponist udgav i 2007 sit Requiem for blandet kor. Vi er meget glade for, at Ragnar Rasmussen har sagt ja til at være instruktør og dirigent.

Værket er baseret på de traditionelle latinske requiem-tekster og skrevet for kor, orgel og to solister.

IverKleiveDet er et moderne, gribende, stærkt og smukt værk, tilegnet sønnen Alexander, terrorofrene d. 11.september og faldne soldater i Irak. Iver Kleive ønsker, at hans Requiem skal være et musikalsk udtryk til bønnen om, at de, der er gået bort, får den evige hvile. Det er en hyldest til de døde som har stået os nær, og til ofre for ubarmhjertige hændelser i vor samtid. En formidling af et håb om trøst til de efterladte. Til de sørgende.

Til denne opførelse af Kleives Requiem vil Kor72-stævnekoret samarbejde med et norsk, ad-hoc Requiem-kor, som Iver Kleive selv har samlet til lejligheden. Vi glæder os over, som noget nyt, at prøve en stævneform med samarbejde henover de nordiske grænser.

Vi har fået mulighed for at opføre det i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus, og I kan glæde jer til at bruge Kristi Himmelfartsferien på at indstudere og opføre dette fantastiske Requiem

Til koncerten lørdag d. 23. maj sidder komponisten selv ved orglet og der vil være 2 norske solister, Ingebjørg Kosmo, mezzo og Trond Hallstein Moe, baryton.

Korister fra hele landet er velkomne og der er gode overnatningsmuligheder i Aarhus, både på hoteller, vandrerhjem og Airbnb/Bed and breakfast.

Deltagelse og forberedelse:
Da øveforløbet er kort til dette stævne, som afsluttes med koncert, vil det blive nødvendigt med hjemmeøvning på værket inden vi mødes til stævnestart. Øvematerialet er desværre endnu ikke afklaret, men flere oplysninger vedr. dette følger snarest.

Stamkor: Fra Danmark Randers Bykor og fra Norge Ad hoc sammensat Requiemkor.

Læs mere om og hør satser fra Iver Kleives Requiem på Oslo Bachkors hjemmeside: https://www.oslobachkor.no/requiem.php

Om instruktøren

ragnarrasmussenRagnar Rasmussen er professor i korledelse ved Det kunstfaglige fakultet, Universitetet i Tromsø, Nordnorsk musikkonservatorium. Tidligere har han bl.a. undervist ved Norges musikkhøgskole og været gæsteprofessor ved Musikkakademiet, Universitetet i Ljubljana, Slovenien.
Ragnar Rasmussen har studeret korledelse hos bl.a. Eric Ericson og Stefan Sköld og gennemført International Masterclass i orkesterdiriektion med Colin Metters, professor ved Royal Academy of Music i London, og Maestro Jorma Panula, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm.
Ragnar har vundet flere nationale og internationale priser, givet adskillige internationale Master Classes og gæsteforelesninger, er hyppigt brugt som dommer i kor- og dirigentkonkurrencer. Endelig er han er medlem af Norsk kulturråds fagudvalg for kirkemusikk.

Praktiske oplysninger

Tid
Onsdag d. 20.5. kl. 19-22
Torsdag d. 21.5. kl. 10-17
Fredag d. 22.5. kl. 10-12 og kl. 16-21
Lørdag d. 23.5. kl. 10-13 (prøve) og 16-ca. 17:30 (koncert)

Øvested
Aarhus Katedralskole, Skolegyde 1-3, 8000 Aarhus C
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus, Skovgaardsgade 2C, 8000 Aarhus C

Koncert lørdag d. 23.maj kl. 16 (Fri entré)
Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal.

Instruktør
Ragnar Rasmussen

Repertoire
Iver Kleive: Requiem

Pris for deltagelse
Stævneafgift 400 kr.
Unge under uddannelse 200 kr.
Ikke-medlemmer 400 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
D. 10. marts. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG