Barbershop & Beautyshop

Barbershop for mænd m. Jonas Rasmussen og Beautyshop for kvinder m. Bonnie Denise.

Barbershop: Kun for mænd

Kære tenorer og basser: Så er der en hel speciel invitation til jer. Velkommen til korstævne med Barbershop på programmet. Barbershop-stævne er nyt i Kor72-regi, og vi glæder os til at sætte det i søen, endda med Jonas Rasmussen som instruktør for herregruppen. 

Der vil være fart over feltet når Jonas Rasmussen sætter fut i mandsstemmerne. Barbershop er en helt speciel måde at synge og tænke på, og vi vil komme til at lege med både danske og udenlandske barbershopsange. Er du som herresanger usikker på, hvilken stemme du skal vælge? Så har Jonas skrevet en udførlig vejledning, du kan læse nederst på siden her. 

Jonas Rasmussen vil undervejs i indstuderingen blive assisteret af Søren Detlefsen, og Jonas´ barbershop kvartet HusAar vil være til stede lørdag eftermiddag for at give deltagerne det sidste skub. HusAar barbershopkvartet er Danmarks førende barbershopkvartet.

Kom og nyd mandsfællesskabet og de tætte klange på en helt ny måde! Vi satser stort og har plads til mange deltagere, så skynd jer at tilmelde jer og tage alle jeres mandlige korvenner med. Lad os få en barbershop-fest!

Beautyshop: Kun for kvinder

MEN kære kvinder: Glæd jer også, da vi særligt for jer til dette stævne åbner for en mindre Beautyshop-gruppe med Bonnie Denise.

I Beautyshoppen skal vi forkæles med nogle lækre arrangementer af de store jazzhits fra 30'ernes USA. Vi skal synge sange af gruppen The Andrews Sisters, hvis stil udspringer af den traditionelle barbershop med dens tætte harmonier og uovertrufne stemmeføring.

Vi afslutter stævnet lørdag eftermiddag med en åben prøve, hvor vi synger stævneprogrammet og også får en minikoncert fra Jonas´ barbershopgruppe HusAar (Læs mere om gruppen på: https://www.facebook.com/husaar/)

Deltagelse og forberedelse

Alle er velkomne og da klangene ligger tæt i denne stilart, er det vigtigt, at du til denne workshop inden stævnestart har øvet på din egen stemme. Øvelinks følger via denne side.

Instruktørerne

Jonas RasmussenJonas Rasmussen er uddannet kordirigent fra University of Cambridge i England og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Efter at være flyttet hjem til Danmark er Jonas nu Folkekirkens Ungdomskors korkonsulent i NORD og sangkonsulent hos Sangkraft Aarhus, samt dirigent for Akademisk Kor Århus, Ungdomskoret Aarhus U og Barbershopkoret BarbAros. Han har tidligere været dirigent ved Stockholms Drengekor og Värmlands Nations Kor i Uppsala. I 2014 vandt han Syng Sydfyns konkurrence for unge kordirigenter. Desuden er Jonas ofte engageret som instruktør på kurser rundt om i landet og har en stærk passion for at dirigere både amatører og professionelle.

Bonnie Denise er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2008 med sang som hovedfag, og Bonnie.dirigentafsluttede i 2013 solistklassen i rytmisk korledelse fra det Jyske Musikkonservatorium.
Er arrangør, beatboxer og sanger i vokalgrupperne Momentum og Harmonize.
Bonnie synger med på Bobby McFerrins album "VOCAbularies" og har sunget kor for Etta Cameron og andre danske kunstnere både live og i studiet. Bonnie har lagt sangstemme til flere tegnefilm bl.a. Elias og Kongeskibet og Villas vilde dyr, og har derudover suppleret med VoiceEmbodiment, en 2-årig efteruddannelse for professionelle sangere.

Tenor, lead, baryton og bas – hvem kan hvad?

Tenor: Hans stemme ligger oftest over melodien med akkordens øverste tone. Den bliver sunget i en let og lysnet falset, for at den ikke overdøver, men blot komplementerer lead’ens stemme. Det kan selvfølgelig varieres om tenoren synger i falset eller et kraftigere fuldregister, hvis han f.eks synger melodien. 

Lead: Han har oftest melodien og ligger under tenoren og over baryton og bas. Han skal altid synge med en autoritær, klar og konsistent klang i hele sit register, da melodien kan strække sig langt. Hvis lead’en ikke synger melodien, skal han lysne og lette sin klang, for at lade melodien fremtræde i melodiens stemme. 

Baryton: Han synger ofte “rest-tonerne”, der mangler i den enkelte akkord. Dette gør barytonen til den mest udfordrende stemme i barbershop. Barytonens toner ligger oftest under lead’en og over bassen, men kan sagtens synge over lead’en, hvis melodien gør det aktuelt. Pga. beliggenheden og de svære spring kræver det, at en baryton har et godt øre for at kunne stemme en akkord ind. 

Bas: Bassen synger altid den dybeste tone i barbershoppen, og er fundamentet for kvartetten. Derfor er det vigtigt at bassen er tydelig i sin tone, klang og volumen. Bassen skal altså være den næste, efter lead’en, som skal være tydeligst. 

Praktiske oplysninger

Tid
Fredag d. 27. september kl. 19-22
Lørdag d. 28. september kl. 10-18

Sted
Sankt Annæ Gymnasium
Sjælør Boulevard 135
2500 Valby

Instruktører

Jonas Rasmussen og Bonnie Denise

Repertoire
Lækre arrangementer med tætte klange til hhv. herrer & damer

Pris for deltagelse
Stævneafgift 250 kr.
Unge under uddannelse 125 kr.
Ikke-medlemmer 250 + 100 kr.

Tilmeldingsfrist
D. 5. september. Kontakt sekretariatet for at høre om evt. ledige pladser: sekretariat@kor72.dk

Kor72s stævneaktiviteter er støttet af:
Kunstfonden LOGO small JPG