Hele Norden synger / 100-års jubilæum i Foreningen Norden

2019 markerer 100-året for stiftelsen af Foreningerne Norden, og for at fejre jubilæet vil Aarhus Festuge og Foreningerne Norden samle folk i hele Norden via sang lørdag d. 7. september.

Morten Kjær 500x500Kor72 byder derfor velkommen til en workshop kl. 16 - 18 denne lørdag i Aarhus, hvor vi har inviteret Morten Kjær til at indstudere de tre nordiske sange, som skal synges i hele Norden.

De tre udvalgte sange er:
Kringsatt av Fiender, Vem kan Segla Förutan Vind  og I Skovens Dybe Stille Ro.

Sangene synges i ny-arrangerede satser af Jens Johansen; det er enkle 4-stemmige udgaver, som er hurtigt lært.

Deltagelse:
Der er plads til mange, mød op i god tid; dørene åbnes kl. 15.30. I får udleveret et nodehæfte på stedet.
Kære kvindestemmer: Husk at tage en tenor og bas med!
Glæd jer til denne workshop i Morten Kjærs musikalske selskab.

Lørdag aften kl. 20 samles nogle af Nordens bedste kor i Aarhus Musikhus for at medvirke i en storslået koncert, der både indeholder korsang på højeste niveau og fællessang for hele Norden. Koncerten transmitteres via livestream direkte fra Aarhus og ud til kulturhuse, biografer og storskærme over hele Norden, hvor Foreningen Nordens lokalafdelinger i samarbejde med lokale kor- og kulturaktører har etableret samlinger.

Alle interesserede sangere kan lørdag aften møde op i Musikhusets foyer, hvor der bliver stillet storskærm op og på den måde deltage, sammen med hele Danmark og Norden og synge de tre sange på samme tid. Man kan også blot synge med på melodien, så mange kan synge sammen. Vi håber, at workshoppens deltagere har lyst til at være med og synge sangene flerstemmigt.

Der vil også være mulighed for at købe billet til koncertsalen (der vil blive åbnet for billetsalg via Musikhusets billetsalg/link følger).

Koncerten er en del af Aarhus Festuges projekt Stemmer Bygger Bro, og fællessangen skal bygge bro på tværs af de nordiske sprog og geografiske afstande. Koncerten bygges op efter de nordiske årstider og skal være en hyldest til det nordiske samarbejde og de nordiske værdier om solidaritet og værdsættelse af mangfoldighed. Koncerten samler kor, der repræsenterer noget af det bedste, Norden kan byde på inden for både rytmisk og klassisk kormusik, og samtidig eksperimenteres med skellet mellem de to, idet korene optræder både sammen og hver for sig.

Instruktør
Morten Kjær er sanger, sangskriver, producer og musikunderviser. Han har tidligere været medlem af a cappella-grupperne Vocal Line, Basix og M.Pact og er en kendt arrangør og dirigent på den europæiske vokalscene, hvor han holder workshops, skriver bøger og udgiver noder. Morten arbejder og turnerer både solo og med sin poptrio, Ebb & Flow og har ligeledes været med i mange teater projekter.