Ragnar Rasmussen dirigerer amerikansk og norsk

Kor72 glæder sig til et gensyn med Ragnar Rasmussen fra Norge, som vi tidligere med stor succes har stiftet bekendtskab med i Kor72 - både til sommerstævne og i Askov.

Med Ragnars mangeårige erfaring, store musikalitet, dygtige formidlingsevner og gemytlige sind garanterer vi et meget inspirerende korstævne i Aarhus.

Repertoiret

Et yderst spændende program med musik af amerikanske komponister og norske komponister med amerikanske relationer: Morten Lauridsen, Eric Whitacre, Knut Nystedt, og Kim Andre Arnesen

Følg med på siden her, hvor vi - inden for en overskuelig fremtid - vil kunne bringe flere oplysninger vedr. repertoire, deltagelse osv.

Om instruktøren

ragnarrasmussenRagnar Rasmussen er professor i korledelse ved Det kunstfaglige fakultet, Universitetet i Tromsø, Nordnorsk musikkonservatorium. Tidligere har han bl.a. undervist ved Norges musikkhøgskole og været gæsteprofessor ved Musikkakademiet, Universitetet i Ljubljana, Slovenien.
Ragnar Rasmussen har studeret korledelse hos bl.a. Eric Ericson og Stefan Sköld og gennemført International Masterclass i orkesterdiriektion med Colin Metters, professor ved Royal Academy of Music i London, og Maestro Jorma Panula, Kungliga Musikhögskolan, Stockholm.
Ragnar har vundet flere nationale og internationale priser, givet adskillige internationale Master Classes og gæsteforelesninger, er hyppigt brugt som dommer i kor- og dirigentkonkurrencer. Endelig er han er medlem af Norsk kulturråds fagudvalg for kirkemusikk.