Haydns Skabelsen i Odense

D. 8.-10. marts og d. 15.-16. marts har Kor72 igen et storslået samarbejde med Odense Symfoniorkester.

Denne gang gælder det det fantastiske kor- og orkesterværk af Joseph Haydn: Skabelsen.

Oratoriet Skabelsen bygger på første Mosebog og er en storslået hyldest til verdens tilblivelse. Værket fik kæmpe succes allerede i Haydns levetid, og det regnes for en af hans fornemste kompositioner. De tre medvirkende solister er både ærkeenglene Rafael, Uriel og Gabriel samt Adam og Eva.
Det var Händels mange oratorier, der gav Haydn inspiration til at gøre ham kunsten efter med dette værk.

Deltagelse og forberedelse:

Du skal til dette projekt kunne din egen stemme ved stævnestart, og det er naturligvis en forudsætning for deltagelse, at du kan deltage i hele øveforløbet (se datoer og tidsramme til højre).

Vi har fået tildelt 250 korpladser, men deltagelse er til disse stævner altid under hensyntagen til pladsforhold og stemmefordeling.
Vi håber, at I alle vil medvirke til, at der komme mange gode tenorer og basser blandt deltagerne.
Der er kun mulighed for enkelt-tilmelding, men vi anbefaler at få tilmeldt sig samtidig, hvis man er flere der følges.

Noder:

Man skal selv anskaffe sig noden. Vi synger Skabelsen på tysk og orkestret spiller efter udgaven fra Edition Peters.
Har man den ikke, kan den købes via Nodehandleren (klik her for at komme til bestillingssiden).
Nodehandleren tilbyder at levere klaverudtog m/akkompagnement, soli og kor fra Edition Peters, som svarer til orkestrets materialer.
Ved spørgsmål kan Nodehandleren kontaktes på email paaske@nodehandleren.dk eller telefon 43 53 38 08.

Øvelink:

Til støtte ved indstuderingen kan den gratis web-tjeneste Cyberbass evt. benyttes. Klik her for at komme direkte til siden med øvefiler til Haydns Skabelsen.

Instruktør og dirigent:

AliceGØveweekendens instruktør er Alice Granum, der er uddannet musikpædagog og musikleder fra Det Fynske Musikkonservatorium.

Hun har undervist på Københavns Universitet samt på konservatorierne i Aarhus, Esbjerg, København og Odense. Siden 1996 har hun været docent i korledelse på Syddansk Musikkonservatorium. Alice Granum har markeret sig i det danske musikliv, bl.a. som dirigent for Odense og Sønderjyllands Symfoniorkesters Filharmoniske Kor samt Det Fynske Kammerkor. Alice er kendt som en inspirerende dirigent og er en efterspurgt instruktør ved kurser og stævner både i Danmark og i udlandet.

Alice Granum har tidligere med Det Fynske Kammerkor indspillet musik af Per Drud Nielsen på cd: Som Sommerdug (EXLIBRIS)

 

Koncertweekendens dirigent er Alexander Vedernikov.

Alexander VedernikovLVedernikov var chefdirigent for Odense Symfoniorkester fra 2009 til 2018. I perioden har han haft så stor og enestående betydning for orkestrets udvikling, at han nu, som den første, bærer titlen Æresdirigent.

Han er opvokset og uddannet i Moskva, hvor han i 1995 var med til at stifte det Russiske Filharmoniske Symfoniorkester, som han var chefdirigent og kunstnerisk leder for indtil 2004. Fra 2001 til 2009 kunne han som musikchef og chefdirigent for Bolsjoj Teatret tage en stor del af æren for genopbygningen af institutionens kunstneriske renommé.

Som efterspurgt gæstedirigent i en imponerende karriere har han jævnligt dirigeret Orchestre de Paris og BBC Symphony. Det er dog stadig i Danmark, han har sit hovedvirke, siden september 2018 som chefdirigent for Det Kongelige Kapel.