Rutters Gloria i Kolding med Søren Birch

Grib en sjælden og enestående mulighed!

Rutters Gloria er et værk, der er ved at vinde indpas i Danmark. Det er et af hans større værker, det klinger vidunderligt og slår julestemningen an på bedste, engelske vis. Derfor er vi glade for at få det på plakaten i slutningen af Kor72s efterårssæson og dermed give et alternativ til den mere traditionelle julemusik.

Gloria har en enestående karakter og "kant", og står med sit dynamiske og rytmiske skarpe udtryk som et meget spændende og udfordrende værk.
Værket har tre satser:
1. Allegro vivace - "Gloria in excelsis Deo"
2. Andante - "Domine Deus"
3. Vivace e ritmico - "Quoniam tu solus sanctus"
Programmet vil udover dette byde på Christmas Carols og danske adventssatser, som f.eks. Skyerne gråner.

Deltagerforudsætninger:
Nogle af satserne i Rutters Gloria vil vi med øvenoder gøre tilgængelige, så I kan øve på dem, inden vi mødes om lørdagen d. 18. november. Det er naturligvis en forudsætning, at man kan deltage i hele forløbet - øvelørdag d. 18. november og øve- og koncertweekend d. 24.-26. november.

Der er meget gode muligheder for at øve sig via www.cyberbass.com hvor Rutters Gloria ligger. Derudover findes forskellige optagelser på www.youtube.com; en anbefalelsesværdig indspilning af værket med Cambridge Singers kan høres på Spotify eller købes på cd.

Stamkor:
Esbjerg Koncertkor vil være stamkor til dette stævne.

Instruktøren

Søren Birch er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har i mange år undervist samme sted som docent i kor- og ensembleledelse. Nu underviser han bl.a. ved Løgumkloster Kirkemusikskole. sorenbirchSøren har gæstedirigeret i mange sammenhænge og har opført mange af de store værker for kor og orkester, bl.a. Händels Messias, Haydns Skabelsen og Faurés Requiem. Han er et kendt ansigt i Kor72 sammenhæng og en efterspurgt instruktør ved dirigentkurser.
Søren er ved siden af dirigentvirksomheden også aktiv som komponist og arrangør, og har i løbet af de seneste år fået udgivet en del af sine korværker på Wilhelm Hansen Musikforlag. Læs mere om Søren på hans hjemmeside www.sorenbirch.dk