Nordisk suite med Nordic String Quartet og Michala Petri i Roskilde

Kor72 fejrer 100 års jubilæet for Foreningen Norden

Kor72 glæder sig til at fejre 100 året for Foreningen Norden, og vi har været heldige at samarbejde med verdensvirtuosen på blokfløjte, Michala Petri, akkompagneret af strygekvartetten Nordic String Quartet og dirigeret af Søren Birch.

Repertoiret vil bestå af nordiske sange og viser, samlet i en nordisk suite arrangeret af Søren Birch for kor, blokfløjte og strygekvartet. Michala Petri vil desuden spille satser for solofløjte til koncerten.

Roskilde Studiekor er stamkor til dette stævne.

Weekenden afsluttes med koncert i koncertsalen på den spritnye Roskilde Festival Højskole.

Vi håber, at rigtig mange korister vil være med til fejre det nordiske fællesskab med korsang.

Kor72 i Norden

Danmark har tætte bånd til vore nordiske naboer og særligt i kormusikken er Kor72 aktiv i det nordiske samarbejde. Kor72 er medlem af Nordisk Korforum, og skaber igennem dets kor og dirigentnetværk et stærkt samarbejde via fælles seminarer og fælles korstævner, bl.a Nordklang hvert tredje år, (læs om Nordklang 2019 her). Kor72 bruger endvidere ofte nordiske dirigenter til stævner.

Foreningen NORDEN blev oprettet i skyggen af første verdenskrig i de tre nordiske lande Danmark, Sverige og Norge i april 1919, og indledte hurtigt et fælles arbejde for fredelig sameksistens og fælles politiske mål i Norden under mottoet kendskab giver venskab. Stifterne håbede, at man ved øget samarbejde og forståelse kunne undgå endnu et krigsmareridt. Senere blev foreninger NORDEN dannet i Finland og Island samt i de selvstyrende områder Åland, Færøerne og Grønland.

Læs mere om foreningen Norden - klik her

Instruktør

sorenbirchSøren Birch er uddannet som kor- og ensembleleder ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har i mange år undervist samme sted som docent i kor- og ensembleledelse. Nu underviser han bl.a. ved Løgumkloster Kirkemusikskole. Søren har gæstedirigeret i mange sammenhænge og har opført mange af de store værker for kor og orkester, bl.a. Händels Messias, Haydns Skabelsen og Faurés Requiem. Han er et kendt ansigt i Kor72 sammenhæng og en efterspurgt instruktør ved dirigentkurser.

Søren er ved siden af dirigentvirksomheden også aktiv som komponist og arrangør, og har i løbet af de seneste år fået udgivet en del af sine korværker på Wilhelm Hansen Musikforlag.

Læs mere om Søren på hans hjemmeside www.sorenbirch.dk